23 октомври 2007

ПЕТКОВ ПРИЗНАВА ЗА ПЪЛНОТО БЕЗСИЛИЕ НА СВОЕТО ВЕДОМСТВО ДА СЕ СПРАВИ С ПРЕСТЪПНОСТТА

ИЛИ НЯКОЙ ИМА ИНТЕРЕС НЕПРОЗРАЧНО РЕГЛАМЕНТИРАНИ ФОРМИРОВАНИЯ ДА СЕ "ГРИЖАТ" ЗА СИГУРНОСТТА НИ

Отново Медиапул хвърля светлина върху умело завоалираните намерения на МВР


Петков хвърля пенсионери и авджии срещу престъпността
Диан Нейков
23 Октомври 2007

След като в борбата срещу престъпленията в Интернет се включиха току-що навършили пълнолетие ученици, някак естествено вътрешният министър Румен Петков предложи срещу криминалните деяния, освен неговите служители, да се изправят и неправителствените организации - от Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса (съставен от пенсионери) до ловците. Бъдещите отряди щели бъдат полезни и при събирането на оперативна информация.

Идеята си за създаването на формирования, в които да си партнират неправителствени организации, местна власт и правоохранителни органи, министърът обяви във вторник по време на среща в Балчик.

Тя до голяма степен кореспондира на лансираната за пореден път през август идея на лидера на Български национален съюз (БНС) Боян Расате за създаване на национална гвардия, която да бори уличната престъпност. Вземайки повод от метежите в софийския квартал "Красна поляна", тогава Расате предложи създаването на такава организация, но Румен Петков отхвърли категорично идеята. Вероятно ръководителят на силовото министерство е преценил, че е „недопустимо” подобни формирования да се създават от партия с националистически възгледи.

Сега Петков побърза да уточни, че без участието на местната власт предложените от него формирования могат да прераснат в паравоенни, а ако се игнорират правоохранителните органи, отрядите ще имат аматьорски характер и няма да действат ефективно. „Такава тристранна "спойка" може да постигне добри резултати.Тези формирования трябва да са ясни, легитимни, да бъдат създадени на законова база, да имат своите права и отговорности”, обясни намеренията си министърът.

За овластяване на общините с полицейски функции от доста време мечтае и столичният кмет и бивш главен секретар на МВР Бойко Борисов. Неговата идея обаче е за създаване на общинска полиция, в която няма да участват пенсионери и авджии.

Замислената от Петков „спойка” от действащи полицаи, застарели офицери и ловци ще се контролира от кметовете и общинските съвети, които щели да бъдат гарант за гражданския контрол върху отрядите.

МВР е изпратило "окръжно" до директорите на областните дирекции "Полиция" да потърсят контакти с подобни неправителствени организации.

Този министър не спря да "твори"!
Целта изглежда е:

1.Всеки пенсионер-доносник! /при тая мизерия всеки ще има нужда от нещо над пенсията/.
2.Всеки ловец със законното си оръжие може да ти свети маслото, лесно ще докажат после , че си кроил заговор срещу държавата.

Полезни съвети:
Не сядайте в близката кръчма на сладка приказка и ракийка със съседа- пенсионер!
Пазете се от авджии като дявол от тамян!
Не четете нашия блог - хлапетата от "Джон Атанасов" ще ви спипат и тежко ви!

Хора, можем ли да живеем така?
В съмнения, подозрения спрямо съседа, спрямо бащите на приятелите си, спрямо децата на братовчеда си?
Нека си дадем сметка как полуразровеното и набързо погребано минало на България с репресивната Държавна сигурност и легиони агенти - как това минало се завръща като призрак, добил плът и кръв, как този призрак изяжда нас, децата ни, бъдещите им деца!

Историята се повтаря, но този път не като фарс.
Повтаря се като апокалипсис на всички ценности, като разруха на всичко човешко, след което няма да остане и един достоен българин да погребе Майка България!

Няма коментари: