22 август 2007

Столична община да престане с опитите си за нарушаване на Закона

Асоциация на свободното слово „Анна Политковская”


Съобщение до медиите 22.08.2007 г.

Четвърти граждански протест пред Президенството
* Столична община да престане с опитите си за нарушаване на Закона

На 27.08.2007 г. (понеделник), от 17:30 до 19:00 ч., на площад “Независимост” – пред Президенството, ще се проведе
Четвърти граждански протест-събрание на открито,
организирано от Асоциация на свободното слово “Анна Политковская” .

Във вторник, 21.08.2007 г. в 12:22 ч., от Асоциацията на свободното слово „Анна Политковская” внесоха в деловодството на Столична община поредното писмено Уведомление за проявата, съгласно Закона за събранията, митингите и манифестациите. До днес, 22.08.2007 г., от СО няма произнасяне в срок от 24 часа от уведомяването, с което съгласно Закона, събранието може да се проведе – когато 24 часа след уведомяването няма забрана от Кмета.
Надяваме се, че оттук нататък най-после Столична община ще престане с опитите си да пречи да се провеждат граждански протести на пл. „Независимост” в гр. София, както се случи при предишните три наши уведомления – служители на СО нарушаваха Закона, като след 24-часовия срок от внасяне на уведомлението ни предлагаха най-настойчиво промяна в мястото на провеждане на събранието. При тези настоявания от страна на силовите чиновници от общината, ние не се поддадохме на притесненията и изисквахме спазването на Закона. Нещо повече - проведените вече три мирни протеста на същото място, доказаха нашата правота при несъгласието ни за промяна на мястото, защото с нищо досега не сме нарушили обществения ред или безопасността на движението, нито пък териториалната цялост на страната, както е записано в Закона за събранията, митингите и манифестациите.

Нашият граждански протест продължава с исканията и Подписката на гражданските структури от първите три протеста на същото място – на 6-ти, 13-ти и 20-ти август 2007 г., под мотото:
„Ние продължаваме ежеседмичното си мълчаливо бдение - до оставката на Георги Първанов, с искането да не носим повече срама като единствената държава от Нова Европа - с президент-агент на престъпната структура Държавна сигурност, която е репресирала стотици хиляди българи от близкото минало, а днес продължава да управлява престъпните структури в България!”
За повече информация:
Петър Пенчев - GSM 0887525032 и Огнян Чипев – GSM 0887574530, и двамата членове на Обществения съвет на Асоциация на свободното слово „Анна Политковская”

1 коментар:

Анонимен каза...

Всеки, който иска да изрази собственото си несъгласие да имаме президент - сътрудник на ДС може да си вземе тениска срещу Гоце. Има два варианта. Вижте ги на адрес: http://www.dsb-vrabnica.info/gotze.htm