29 юли 2013

Снимка на полицайка, биеща беззащитен, взриви Фейсбук

http://svobodennarod.com/bulgaria/1466-snimka-na-politzaika-bieshta-bezzashtiten-vzrivi-feisbuk.html



След разтърсващата новина със снимката от в. "Дневник" за удържането в нощта срещу 24.07.2013 г. от двама полицаи на една дама-полицайка, днес разкриваме, че същата е от висшия ешелон в МВР - полковник, пише във Фейсбук Петър Пенчев от сдружението "Анна Политковская". 

В групата във Фейсбук "Да защитим доблестния полицай от българското Министерство на вътрешните работи" се разгоря спор дали трябва да си 'затворим очите' за случая с полицейското насилие в случая от полицайката върху един гражданин/с очилата от снимката/.

Налага се да уточним, че ние, двамата администратори в тази Група, продължаваме да защитаваме и да търсим думата на достойните полицаи като противовес на онези дето избиват личните си комплекси, облечени в униформа, с проявяваната от тях арогантност към гражданите. Особено в този момент, когато всички в България, както и в чуждестранни медии, говорят за нашата полиция, трябва да продължим публично да разобличаваме наглеците - само по този начин ще защитим обществото ни, сочейки в противовес и достойните постъпки на полицаи за подражание от колегите им, пише Пенчев. Ние, като свободни граждани, нямаме пистолет, каска, палка и спрей... - имаме свободното слово, най-силното оръжие в услуга на гражданското общество. https://www.facebook.com/groups/233842723320623/
Във вчерашния си брой в. "24 часа" раказва, че тя е на работа и в нощта на вторник срещу сряда, когато депутати се опитаха да избягат от блокадата на хората с автобус. Както винаги, Витанова е на първа линия със задача да осигури път на возилото с ценния товар.

Действията на красивата служителка на МВР по време на сблъсъците предизвикаха различни мнения в социалните мрежи. Особено след репортажа на bTV, когато бе обвинена, че е превишила правата си и е била хората. Тя категорично отрича. След инцидента е в болнични с травми по ръката и рамото. Не знае кога точно е получила травмите в суматохата.

Витанова е полицай от 6 години. Преди това работи като водещ на новини и редактор. "След интервюто по телевизията много от хората пред парламента ме питаха какво демонстрирам с превързаната си ръка. За съжаление, бях подведена и поведението на телевизията към мен го чувствам като некоректно.

Помолих ги да дойдат пред МВР болница, но казаха, че не може, защото целият им ресурс е на площада. Отидох от уважение към медията и видяхте какво стана. В социалните мрежи се тиражираше версия за моя стара травма от падане от кон. Държа да отбележа, че тогава беше счупена дясната ми ръка. В четвъртък бях прегледана в три болнични заведения.

Имаше заседания на лекарски комисии. Беше ми направен ядрено-магнитен резонанс. Сухожилията и раменната става на лявата ми ръка са травмирани, в болнични съм и се възстановявам", разказва Витанова за състоянието си днес. Признава, че повече я боли от омразата, която си навлича след публичните изяви.

****************
Необходимо уточнение: Оказа се, че дамата не е 'полковник'(както се заблудихме от едно признание във Фейсбук), а редови полицай - което обаче не я оневинява за проявената от нея агресивност върху гражданин.  Снимката не е монтаж, защото е от в. Дневник. /бел. на Петър Пенчев/

Няма коментари: