16 декември 2009

Константин Дичев - с награда за Гражданска активност

"БлуЛинк" учреди награда за онлайн гражданска активност
От Б&Е, dnevnik.bg
16:18 - 16 дек 2009

Информационната мрежа за екологични проблеми "БлуЛинк" учреди награда за онлайн гражданска активност. Първият носител на отличието е Константин Дичев от федерация "Зелени Балкани".

Той ще получи преносим компютър, който ще улесни наградения в използването на необятните интернет ресурси за опазване на околната среда.
Дичев получава наградата заради ефективното си участие в проекта "Спаси гората", платформата за избори на "БлуЛинк" и дискусионните листи на организацията, където се обменя експертна информация по всички актуални проблеми на опазването на околната среда.

"Спаси гората" е базирана в интернет система за сигнали за незаконни сечи. Целта й е да даде възможност всеки да се включи в опазването на българските гори. За да я реализира, "БлуЛинк" създаде сайта й, обучи доброволци, организира проверки на незаконни сечи и свърза в партньорска мрежа организации и държавни институции – експерти в опазването на горите. Активно участие във всеки елемент от този процес взе носителят на тазгодишната награда Константин Дичев.

Фокусът на наградата няма да остане затворен само в областта на околната среда. Тя ще поощрява активно използване на онлайн инструменти за реален принос към установяването на демократични практики и прозрачност. Учредяването на приза е част от усилията на "Блу Линк" за обединяване на гражданското общество и намиране наново на допирните точки с държавата.
Асоциация на свободното слово "Анна Политковская" и Група ГЕО честитят на Коцето заслужената награда!

Няма коментари: