22 декември 2007

Да се откаже идването в България на олигарха Путин!

Скъпи Приятели,
Имаме нужда от чудо. Както някои от вас вече са чули, точно след 1 месец в България пристига на посещение руският държавен глава Владимир Путин (все още никоя от нашите институции не са обявили по чия официална покана е това посещение, най-вероятно да се е самопоканил и да e информирал български си колеги за това свое намерение?). Предтекстът на посещението е обявяването на 2008 г. за година на Русия в България (130 г. от подписването на Санстефанския договор), но основната причина за величайшата визита на руския олигарх Путин, е подписването на договорите за стартиране на мегапроектите: "АЕЦ Белене", "Бургас-Александруполис", както и покупката на "Топлофикация София" (http://www.mediapool.bg/show/?storyid=133136) от Газпром. (Да не пропуснем факта, че настоящият директор на Газпром ще е новият президент на Русия!).
1. Ако тези договори (предполага се, че има и други, кaтo този за газопровода "Син Поток"), се подпишат и тези проекти изградят, българската икономическа зависимост от Русия ще ни е превърнала в "Троянски кон" на "Големия Брат" в Европа, поне за следващите 50 г.
2. Нефтопровода Бургас-Александруполис.
Русия е известна с ниските стандарти за амортизация и еконорми.
Ако този договор се изпълни, то заплахата за превръщането на Бургаския залив и българското Южно черноморие, в депо за нефтени отпадъци, е напълно реално.
Безумната руска еко-хидро-мелиорационна и икономическа политика, унищожила Аралско море (http://en.wikipedia.org/wiki/Aral_Sea) , както и съвсем скорошната екотрагедия в Керченския пролив, са доказателства за екологичните катастрофи, които очакват Бургас и България.
Икономическият ефект се очертава да бъде почти нулев и дори отрицателен http://www.mediapool.bg/show/?storyid=134681&srcpos=3 ,
като рисковете остават остават изцяло за българското население и околната среда.
3. АЕЦ Белене.
Един доказано ненужен мегапроект, който ще натовари България с още 10 милиарда евро кредити и ще остави тонове високо радиоактивни отпадъци в наследство на поколенията за над 100 000 години. Няма дългосрочни ползи за населението, освен за енергийните лобита и печалбите за тях от износ на чиста енергия, а ядреният боклук ще е "печалбата" за България.
4. "Син поток". Газопровод, с който Русия цели да увеличи зависимостта на Южна Европа(Италия,Франция) и балканските страни, от Руските газови доставки и да елиминира конкурентни доставки от страните на Каспийския регион и Централна Азия.
5. Топлофикация София.
По неофициални данни, в София и района живеят (постоянно или временно) над 2 млн. души. Това е около 1/4 от населението на страната. От тях поне 1.5 млн. са зависими абонати на Топлофикация за парно и топла вода.
Можете да си представите какъв контрол над българското население, ще придобие руският газов гигант, още повече че софийските тецове работят с природен газ, доставян от Газпром - Русия.

Според нас и според близки наши приятели от различни граждански сдружения и инициативи, СЕГА е моментът, в който българската демократична общност и цялото гражданско общество трябва да се изправят и да заявят ясно, че НИЕ не приемаме националното предателство от българската олигархия.
Всички, които споделят нашите идеи - свободомислещи хора, нека се изправим ДА ЗАЩИТИМ пробуждането на чувството за самосъхранение на нацията и гражданското общество.
Ще можем ли да заставим днешните български управници да откажат на известения вече по цял свят като най-големия руски олигарх, планираното за 18-ти януари 2008 г. държавно посещение у нас!
Уважаеми съмишленици, очакваме Ви на e-mail stoilovs@gmail.com и p_p_trojanski@yahoo.com или на телефони 0897439360 и 0887525032, както и Вашата подкрепа на петицията "Да се откаже идването в България на олигарха Путин!" http://www.bgpetition.com/ne-putin-goce/index.html
С всички вас на 18-ти януари - за Свободна България !

За Обществения съвет на Асоциация на свободното слово "Анна Политковская":
Стоил Стоилов - икономист
Петър Пенчев - инженер-математик
Пламен Димитров - историк
Д-р Огнян Чипев - инженер

Няма коментари: