15 септември 2007

Седми граждански протест пред Президенството


17 септември, площад "Независимост"


Седми граждански протест пред Президенството с искане
за оставката на Георги Първанов
и на всички принадлежали към ДС



На 17.09.2007 г. (понеделник), от 17:30 до 19:00 ч., на площад “Независимост” – пред Президенството(стъпалата на бившия Партиен дом), ще се проведе
Седми граждански протест-събрание на открито,
организирано от Асоциация на свободното слово “Анна Политковская”


Нашият граждански протест продължава с исканията и Подписката от първите шест протеста на същото място, като ЗАЯВЯВАМЕ:

Ние продължаваме всеки понеделник с мълчаливото си бдение - до оставката на Георги Първанов, с искането да не носим повече срама като единствената държава от Нова Европа - с президент-агент на престъпната структура Държавна сигурност.
За установяване доверие на гражданското общество към политическата система и към държавните институции в България, ние искаме да се приложи „германският модел” – всички принадлежали към Държавна сигурност, да се отстранят от държавните служби, започвайки с „Агент Гоце”.
Ние настояваме 19-те депутати в 40-то Народно събрание, за които се доказа принадлежност към Държавна сигурност, да напуснат доброволно Парламента.

Ние протестираме срещу министър-председателя Сергей Станишев за опита му за оневиняване на ДС: „Кой нормален човек се интересува от досиетата?” и го питаме за жертвите на политическата милиция от близкото минало, която е създадена от предшественичката на неговата партия.
Ние искаме Държавна сигурност изцяло да отиде в историята, а не да управлява и днес цялата държава и партии у нас.

По време на протеста, присъстващите на събранието граждани и представители на медиите ще могат да станат съпричастни на нови наши искания, съвместно с Гражданска инициатива “Справедливост” и Асоциация “Общество и Ценности”:

1) Подписването на искови молби за повдигане обвинение срещу премиера Станишев за обида на гражданите с изявлението си "Има ли в България нормални хора, които се интересуват от досиетата";

2) Огласяването на имената на народните представители от Парламента, които до този момент са подписали или не са подписали внесеното искане за оставка на президента Първанов.

За повече информация:
Петър Пенчев - GSM 0887525032 и Огнян Чипев – GSM 0887574530, и двамата членове на Обществения съвет на Асоциация на свободното слово „Анна Политковская”
Иван Груйкин – GSM 0898412516 – Гражданска инициатива “Справедливост”
Стоил Стоилов – GSM 0897439360 – Асоциация “Общество и ценности”


1 коментар:

Анонимен каза...

http://ntpavlov.blogspot.com/2007/09/blog-post_09.html