02 април 2009

Провал на кмета Бойко Борисов

"Айриш таймс": Западналостта на София е символ на по-дълбоки проблеми
02.04.2009 12:34
vesti.bg

София не се е променила много и що се отнася до външния й вид, положението дори се е влошило след присъединяването на страната към ЕС. На булевард "Витоша" все още има дизайнерски бутици, макар и може би по-малко. Има хубави барове и ресторанти, но също така олющени стени, сгради с временни подпори и грозни скелета, напукани и разкъртени павета, плочки, които се клатят и пръскат кал, докато вървите.
Светофарите, пътните знаци и сигналните заграждения са счупени или ръждясали. Капаците на каналите и други покрития могат да се окажат смъртоносни. Пътищата са осеяни с дупки, които се пълнят с лед, кал или вода в зависимост от сезона. От тротоарите стърчат необясними парчета метал и жици на мястото на улични знаци (или може би нещо друго), които дебнат невнимателните пешеходци. Старите жилищни блокове са целите във влажни петна и често с липсващи балкони.
Ирландската президентка едва ли е забелязала от колата си огромното количество боклук по софийските улиците - символ на провала на кмета Бойко Борисов, чиято дясна партия ГЕРБ необяснимо се надява на успех на предстоящите избори.

Няма коментари: