05 януари 2009

СРОКСОС: 14 ЯНУАРИ 2009-та - НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ

СРОКСОС: СДРУЖЕНИЕ ЗА РАЗВИТИЕ И ОБЩЕСТВЕН КОНТРОЛ

Години наред ние, СТУДЕНТИ и ГРАЖДАНИ живеем на дъното, живеем в страната на МАФИЯТА, БЕЗЗАКОНИЕТО и АМНЕЗИЯТА.

НО СТИГА ВЕЧЕ! Ние няма да сме РОБИ на управниците ни, нито те ще са нашите господари - те са НАШИ СЛУЖИТЕЛИ, които НИЕ ИЗБИРАМЕ, НИЕ КОНТРОЛИРАМЕ И НИЕ ЩЕ СМЕНЯМЕ!
НАШЕТО ПРАВО НА КОНТРОЛ ще упражним НА УЛИЦАТА - СЛЕД КАТО ЛИПСВА ПОЛИТИЧЕСКИ МОРАЛ за достойно поведение и поемане на отговорности!

Защо започваме серия протести на 14.01.2009-та?:
ЗАЩОТО:
- СМЕ НАРОД С ВЕКОВНА ИСТОРИЯ И ЛЮЛКА НА ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ, А НЕ СТРАНА ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ;
- НЯМА ДА ТЪРПИМ БЕЗНАКАЗАНО ДА ИЗБИВАТ КОЛЕГИТЕ, ПРИЯТЕЛИТЕ и ДЕЦАТА НИ, НЯМА ДА ЖИВЕЕМ В СТРАХ;
- НИ ПИСНА да сме поколението на "500 лв", ГОДИНИ НАРЕД ДА ЖИВЕЕМ В НАЙ-БЕДНАТА И КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА, В КОЯТО ДОРИ СЛЕД 2 ГОДИНИ ЧЛЕНСТВО В ЕС НЕ Е ВЪЗПРИЕТА НИТО ЕДНА ЕВРОПЕЙСКА ПРАКТИКА;
- ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ, ДА СЕ ОБРАЗОВАМЕ И ДА СЕ РАЗВИВАМЕ НЕ В ЧУЖБИНА, А В СВОЯТА РОДИНА;
- ИСКАМЕ БЪДЕЩЕ ЗА ДЕЦАТА СИ В БЪЛГАРИЯ.СТИГА МИЗЕРИЯ, СТИГА КОРУПЦИЯ;
- ИСКАМЕ ОБНОВЛЕНИЕ, ИСКАМЕ ШАНС, ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ НОРМАЛНО!

Обръщаме се към всички наши колеги студенти от цялата страна да се включат в протестите в София или да организират по места шествия, митинги пред областните управи и кметствата, за да кажем заедно и мощно СТИГА ВЕЧЕ!
Каним всички недоволни граждани на България да се обединим и противопоставим на МИЗЕРИЯТА, МАФИЯТА и КОРУПЦИЯТА.
Излезте с нас на 14.01.2008г от 10.00 часа. Събираме се традиционно пред зала "Христо Ботев" в откраднатия от нас, младите Студентски град и завършва с митинг пред Народното събрание (11:00 часа), където "СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА". Там се СЪЕДИНЯВАМЕ с всички недоволни граждани от изстрадалата ни от КОРУПЦИОННОТО РОБСТВО Родина.


Резюме на досегашните действия: На 12.12.2008г и 19.12.2008г. проведохме два национални протеста, в които участавха хиляди младежи и граждани.Псевдо-държавните институции нагло отказаха диалог с нас и се опитваха ловко да избягат от пълното изпълнение на справедливите ни искания, а на 19.12 депутатите позорно избягаха от своя народ, като преди това единствени те се самовъзнаградиха с 13-та заплата за Коледа ...! Нека върнат незаслужената си 13-та заплата - къде я има едномесечна коледна почивка?!

Асоциация на свободното слово "Анна Политковская" ПОДКРЕПЯ призива на студентите. Нека не се срамуваме пред децата ни и ВСИЧКИ НА ПРОТЕСТА!

Няма коментари: