12 януари 2009

14.01.2009 г. 11:00 ч. около Парламента: ВИЕ СТЕ ПОЗОР – ОСТАВКА И ЗАТВОР!

СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА – ПРОТЕСТИРАЩИ ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СЕ ОБЕДИНЯВАТ НА 14.01.2009
Историята на новите български протести до скоро бе скромна, защото УПРАВЛЯВАЩИТЕ ни, умело манипулираха народа и всяваха раздори и разделяния. Различни групи, организации и гилдии правеха локални протести. Протестите и недоволството бяха повсеместни, но липсваше единството, липсваше солидарността.
Всички живеем и страдаме в НАЙ-БЕДНАТА и НАЙ-КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА с НАЙ-БЕЗОЧЛИВА и САМОЗАБРАВИЛА СЕ ПОЛИТИЧЕСКА ВЪРХУШКА.ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОБЕДИНИМ – ПРОБЛЕМИТЕ НЕ СА ЛОКАЛНИ И ИЗОЛИРАНИ, ТЕ СА ОБЩИ ЗА ЦЕЛИЯ НИ НАРОД, ЗА ВСИЧКИ ОРГАНИЗАЦИИ, БРАНШОВЕ И ГИЛДИИ.
Ние СТУДЕНТИТЕ сме АВАНГАРД на ГРАЖДАНСКОТО САМООСЪЗНАВАНЕ на нашето общество. Чувстваме се призвани да обединим справедливото недоволство и исканията на всички български граждани, защото знаем, че цялото недоволство се свежда до:
ПИСНА НИ ОТ ЛЪЖИ, КОРУПЦИЯ, ШУРО-БАДЖАНАЩИНА И НЕКАДЪРНОСТ - ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ ДОСТОЙНО, ИСКАМЕ ОТГОВОРНО УПРАВЛЕНИЕ И ИНСТИТУЦИИ, ИСКАМЕ СПОКОЙНО БЪДЕЩЕ ЗА НАС И ДЕЦАТА НИ.
Протестът ни не е “партиен”, защото за първи път голям национален протест не се организира от политически партии, опозиция или синдикати.
За първи път ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО в България се самоорганизира - НАРОДЪТ СРЕЩУ ПОЛИТИКО-ИКОНОМИЧЕСКАТА ОЛИГАРХИЯ. За първи път в организирането на протеста активно участва едно алтернативно средство за комуникация и организация – ИНТЕРНЕТ.
Партии и мафия подчиниха много медии, журналисти, организации, синдикати, подслушват се телефони. Но истински свободните хора винаги намират път за обединение и действие!
Изготвяме ХАРТА НА ИСКАНИЯТА, като подкрепяме всички справедливи искания на студенти, учители, родители, природозащитници, полицаи, млекопроизводители, животновъди, спортни организации… очакваме други организации да предоставят исканията си, да изразят недоволството си към управляващите.
Обобщението от исканията досега е:
ВИЕ СТЕ ПОЗОР – ОСТАВКА И ЗАТВОР!

Няма коментари: