15 януари 2009

Ген. Борисов и министър Миков да си подадат оставките и да бъдат подведени под наказателна отговорност

ГРАЖДАНИ ЗА РИЛА
И
КОАЛИЦИЯ ЗА ДА ОСТАНЕ ПРИРОДА В БЪЛГАРИЯДО:
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ
„НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ”
ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА Р БЪЛГАРИЯ
МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НА Р БЪЛГАРИЯ
ЗЕЛЕНАТА ФРАКЦИЯ В ЕП
МЕДИИ

ОТНОСНО: Провокации организирани от власт имащите при незаконното разпръскване на протеста пред Народното събрание на 14 януари 2009г.


УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Моля да разпоредите разследване на кмета на град София Бойко Борисов, министъра на вътришните работи Михаил Миков и прекия ръководител на жандармерията с данни за умишлено провокиране на гражданския протест пред Народното събрание на 14 януари 2009г. и неговото незаконно разпръскване с нанасяне на побой и задържане на стотици мирни граждани.
Прилагаме нови данни за осъщественото от властниците престъпление -
Един час преди началото на протеста получихме сигнал на аудиозапис Приложение1.
Полученият сигнал незабавно изпратихме по ектронна поща на ДАНС, с надеждата да се спре евентуално замисленото престъпление. За съжаление, няколко часа по късно наблюдавахме перфектното изпълнение на абсолютно същия сценарий описан в сигнала като предстоящ. Петдесет хлапета насъсквани от няколко възрастни в продължение на час са предизвиквали полицията безнаказано и точно в „подходящия” момент полицията е получила заповед да разпръсне всички протестиращи, въпреки че останалите няколко хиляди участника не са вземали участие в тези вандалски и хулигански прояви.
Дали е случаен фактът, че побоят на стотици граждани е избран от господата Борисов и Миков, действащи в абсолютен синхрон с вандалите - провокатори, точно преди протестиращите да почнат да четат исканията си? Които със сигурност няма да се харесат на престъпното управление на тройната коалиция.
Деянията на министър Миков и ген. Борисов са явно незачитане на правата и свободите на граждани на България, които използват правото си да изкажат несъгласие с водената пагубна политика на престъпното управление на тройната коалиция и е явен показател за обвързаността на „опозиционера” Борисов с организираната политическа престъпност. А тази поръчка в точно този момент не е можела да бъде друга освен отклоняване на вниманието на обществеността и опорочаване на законен протест против престъпленията на управляващите. Типичен похват на управляващи, които имат желание да фашизират и убият всякакви прояви на свободомислещи хора. Подобни примери има много в историята на света – подпалването на Райхстага от Хитлер, избиването на 150 руснаци от Путин при известния преди години терористичен акт, взривяването на кулите близнаци от Буш и всичките целят едно – отнемане правата и свободите на собствените съграждани, поробването и ограбването им, чрез разпалване на страха на хората от тероризъм и безредици предизвикани от самите тях.
Настояваме незабавно ген. Борисов и министър Миков да си подадат оставката и бъдат подведени под наказателна отговорност за престъпления към собствения си народ, демокрацията и свободата.
Настояваме използваните за мръсните цели на властниците деца да бъдат лекувани и пуснати на свобода, а съдени техните подбудители.

Дата
15 януари 2009 г.

С уважение:
Константин Дичев
Управление Природни Ресурси
Граждани за Рила
За да остане природа в България
E-mail kdichev@gmail.com
GSM: 0886 966 583

Няма коментари: