20 април 2010

Овчаров, Кадиев и Прокопиев - новите “Недосегаеми”

Колаж: Владимир Юруков
Овчаров, Кадиев и Прокопиев - новите “Недосегаеми”
Бизнесът на Ковачки в енергетиката в ръцете на съда
Десислава Боцева, Всеки ден, http://www.vsekiden.com/?p=68214

Румен Овчаров, Георги Кадиев и Иво Прокопиев са сочени за следващите “Недосегаеми”, установи “Всеки ден”. Прогнозите дадоха експерти в енергетиката и екологията.
Аз очаквам да излязат много имена от тези измами в енергетиката. Би трябвало сред тях да и Румен Овчаров, защото той е главата на октопода в енергетиката. Неговото влияние е навсякъде като се почне от АЕЦ “Козлодуй”, през “Булгаргаз” и се стигне до ТЕЦ-овете с име “Марица”, заяви пред “Всеки ден” бившият шеф на “Булгаргаз” Васил Филипов.

Според Петър Пенчев от “Екогласност” пък следващите “Недосегаеми” ще са бившият зам.-финансов министър и настоящ общински съветник Георги Кадиев и бизнесменът Иво Прокопиев. “Очаквам следващите имена, които ще изплуват от “Недосегаемите” да са Кадиев и Прокопиев. Това са хората, които са свързани с износа на ток. Освен това, трябва да се разследват и всичките 12 фирми, които изнасят тока на “Козлодуй”. За съжаление не вярвам, че нещо ще им бъде направено, нито на тях, нито на Христо Ковачки. Българската енергетика е срасната с мафията и нещата са много вързани”, коментира пред “Всеки ден” Петър Пенчев.

Потърсен за коментар Румен Овчаров заяви пред “Всеки ден”, че изобщо не знае каква е тази акция “Недосегаемите”. В последствие на разговора той каза, че “не иска да коментира глупости”. Георги Кадиев не бе открит за коментар, а Иво Прокопиев заяви, че е в среща.
Миналата седмица полицията задържа над десет души при специализирана полицейска акция, наречена “Недосегаемите”. Тя удря по дейността на йерархически изградена група за пране на пари и данъчни престъпления в областта на енергетиката. Задържаните имат връзка с енергийния бос Христо Ковачки, който е подсъдим за неплатени данъци, каза вътрешният министър Цветан Цветанов. Самият Ковачки отказа да коментира днес пред журналисти връзката си с “Недосегаемите”.
“Ако се докаже, че Христо Ковачки е участвал в измами и комисията “Кушлев” предяви иск към него, съдът може да запорира неговата собственост. Съответно собствеността му в топлофикациите и ТЕЦ-овете ще бъде продадена. Към него вече се води дело за източени стотици милиони. Сега ще чакаме да видим съдът с какво решение ще излезе”, каза пред “Всеки ден” депутатът от ГЕРБ Валентин Николов, помолен да коментира какво ще се случи с дружествата, финансирани или притежание на бизнесмена. Николов заяви още, че нищо в дружествата няма да се промени, освен че въпросните акции ще бъдат пуснати за продажба.
“Не знам дали ще осъдят Ковачки, но е хубаво, че измамниците се изкарват на показ, за да ги види обществото. Трябва да внесем съдии от Китай и прокурори от САЩ, за да може да осъдят всичките мошеници у нас”, заяви Васил Филипов.
*********************
Прокопиев- разкрит си ! 19 април 2010
Розовото Ивчо години наред се отъркваше около властта - Шулева и консултантската му дейност в приватизацията на ЕРП-тата, после с мистър Клийн и задграничните му ментори, либералния кръжец и соросчетата.Дойде време да отговаря какви кредити е теглил, как ги обезпечава ?Защо няколко пъти му отказват лиценз за банка ?
Има ли Прокпиев кредити над реалната стойност на бизнеса му ? Кой го крепи в политиката ? 19 април 2010
И кой му дава услужливо медиен ефир, та чак и за работодател се изтъква велик?Същият този беше дупе и гащи със Станишев……Баща му обслужваше Тато в резиденцията, а синчето - друго синче на политЦКЕх, бизнес наследство розово- здравей…….
Анонимен 19 април 2010
Иво Прокопиев стартира “Капитал” в началото с мощната финансова подкрепа на ОББ, а по това време в банката парите разпределяше Юлия Соколова - съпруга на Николаъ Вълканов - дясна ръка тогава на Илия Павлов… Сами правете изводите…
Иво Прокопиев е милионерче 19 април 2010
създадено от Костов,а Кадиев е по-малко милионерче направено от Р.Овч. Вижте кой е бащата на червенобузкото Иво и кого е обслужвал по времето на Тато. На кого е слугувал в ловното стопанство в близост до Разград. Познайте на коя партия е бил член. А Иво Прпокопиев бил десен политик. Защо не? Тя и Меглена Кунева била отявлена царистка и тоже дясна. То добре, че изборите не ги спечели Доган, че тези съсели щяха да се обрежат,и да си сложат чалми и фереджета. Гнусна пасмина.

Няма коментари: