15 февруари 2010

ПРОТЕСТ с Партии СРЕЩУ ШПИОНСКИЯ ЗЕС?

ACC "Aнна Политковская" тук публикува възванието за протест от блога "България е наша", но с някои налагащи се уточнения:
На 14.01.2010 г. на протеста срещу ЗЕС, над 30 граждански организации бяха "яхнати" от партиите на Мария Капон, НДСВ на Милен Велчев и някакво БЗНС. После при испанския посланик от името на "Щаба на протестите срещу ЗЕС" кои отидоха на 04.02.2010 г. - пак Партиите!!!!!!!!!!
Днес Корнелия Нинова(БСП) заедно с "Електронна граница" правят публичен анонс към протеста на 17.02.2010 г., т.е. за предстоящия протест?!?
Затова Щабът умря... Отново изплуват Партии...
***************************************************************
http://bulgariaenasha.blogspot.com/2010/02/17.html

ДО МЕДИИТЕ И ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ

В Сряда, 17 февруари, Парламентът ще гласува на второ четене промените в Закона за електронните съобщения (ЗЕС), даващи достъп на МВР до трафичните данни на гражданите. По традиция, както се вижда от нееднократните и повтарящи се опити за промени и допълнения на този закон, МВР се домогва до безконтролно и нерегламентирано проследяване на трафичните данни на гражданите. Известният с лоша слава "интерфейс" за проследяване на трафичните данни на гражданите, въпреки обещанията на премиера Борисов и министър Цветанов да бъде премахнат, в предложената за второ четене версия на промените в ЗЕС се заменя със "система от мониторинг център и други входно-изходни програмно-технически средства". Играейки си с думите, депутатите от ГЕРБ ще “поправят най-голямата грешка” на Бойко Борисов, за каквато той сам обяви в медиите това, че се е вслушал в общественото мнение. Така милиционерската, ретроградна и рестриктивна философия на предложенията за промени в закона ще бъде запазена.
При тези обстоятелства, макар и в последния възможен момент, рано сутрин, и в работен ден, неформалната организация на млади български граждани и блогъри "България е наша" ви призовава на протест:
СРЯДА
17 ФЕВРУАРИ
(извън “обозначената зона” от 20 метра отстояние от Народното Събрание)
ПЛОЩАД НАРОДНО СЪБРАНИЕ
09:00 до 11:00 ч.

"България е наша" се противопоставя на обръщането на презумпцията за невинност, с което всеки български гражданин се превръща в потенциален престъпник, терорист или педофил. Ние сме против ограничаването и нарушаването на фундаментални човешки права, гарантирани от Конституцията на Република България, извинявайки това с несъществуващи изисквания на ЕС и Директива 24/2006. Ние вярваме, в конституционните основи, че всички граждани представляват държавата, а гражданските права са фундамент на държавността. Следователно всяка форма на неоснователно, своеволно и ненужно нарушение на гражданските права подронва устоите на държавата и демократичните принципи на управление. Ние определяме промените в ЗЕС като лоши и създаващи възможност за безнаказано извършване на престъпления и злоупотреби от страна на държавните институции и МВР. И ние се противопоставяме на това!
Ние от "България е наша" призоваваме всички - граждани, депутати, полицаи, пожарникари, граждански организации, правозащитни организации, политически партии, определящи се като демократични, всички българи, ТЕБ, четящия тези редове, да се присъедините към нас. Да не допуснем приемането на калпав, недемократичен и ретрограден закон, за да направим България по-добра за всички, защото:

БЪЛГАРИЯ Е НАША!
-------------

Няма коментари: