16 юли 2009

Пореден разстрел на правозащитник в Путинова Русия

Протест пред Европа и САЩ за преразглеждане на отношенията с Русия за потъпкването на човешките права и свободи след поредния растрел на правозащитник

Изх. № 07-17/17.07.2009 г.

До Съвета на Европа
До Президента на САЩ
До Европейския парламент

Д Е К Л А Р А Ц И Я
Асоциация на свободното слово “Анна Политковская” е потресена от поредния случай на разстрел на правозащитник. Убийството на представителката на чеченския клон на правозащитната организация "Мемориал" Наталия Естемирова е продължение на престъпленията срещу борците за права и свободи в Путинова Русия. Руската олигархия продължава да всява страх в държавата с контролирана демокрация.
Ние свеждаме глави пред Наталия Естемирова, духовната наследничка на Анна Политковская - нашият патрон и символ на свободното слово.
НАСТОЯВАМЕ Съветът на Европа и президентът на САЩ да преразгледат своите отношения спрямо властите в Русия за продължаващото потъпкване на човешките права.

Обществен съвет на Асоциация на свободното слово “Анна Политковская”:
Петър Пенчев – инженер-математик, Атанас Чобанов – журналист в Париж- Франция, Пламен Димитров – историк, Едвин Сугарев – поет, Стоил Стоилов – икономист, Милен Радев – журналист в Берлин-Германия, Павел Антонов – журналист в Регионален Екологичен Център-Будапеща, Д-р Огнян Чипев – инженер

1 коментар:

Анонимен каза...

Да, вероятно така че е