04 януари 2010

Новият 14-ти януари !

Призив
В милиционерски стил, управляващите от коалицията ГЕРБ – АТАКА са на път да приемат изменения в Закона за електронните съобщения (ЗЕС), които, казано най-общо, ще застрашат демократичните принципи и ще нарушат правата на гражданите, позволявайки нерегулиран и нерегламентиран достъп на МВР до лични данни. Освен това, типично по милиционерски, всеки един от нас ще може да бъде профилиран и проследяван според местоположението си, телефонните си контакти и Интернет трафика си.

КАНИМ всички организации, сдружения, политически партии и техните симпатизанти, граждани, определящи се като демократи, на общ протест срещу тоталното следене в на електронната ни комуникация, мобилната ни телефония и трафика ни в Интернет.

Протестът ще се състои отново на 14 януари, отново на площад „Народно събрание“ и отново от 11:00 часа, под надслов:
„БЪЛГАРИЯ НЕ Е БИГ БРАДЪР! 2010 НЕ Е 1984!“


Каним всички свободомислещи граждани, несъгласни с това, че настоящият парламент е сляп изпълнител на еднолична политическа воля, а не орган, излъчен от нас, който взима отговорни и демократични решения, в името на гражданите на Република България, да се присъединят към протеста: 14 януари, 11:00 ч., площад „Народно събрание“.

Подкрепящи организации:

ПП Зелените
България е наша
Електронна Граница
Aсоциация общество и ценности
Единна народна партия
БлуЛинк
Асоциация на свободното слово “Анна Политковская”
Гражданска инициатива справедливост
Движение “Гражданско действие”
ПП Земеделски народен съюз
ПП НДСВ
Гражданско движение “Културно-историческо наследство и мемориални паметници”
БИП
http://svobodata.org/
------------------------------------------------------------------------
ПОЗИЦИЯ на ЩАБА за протеста:

1. Директива 24/2006 на Европейския съюз е вече приложена в България. МВР не бива да злоупотребява с това като мотив, за да разширява правата си извън Конституцията.
2. МВР и сега разполага с достатъчен по европейските стандарти правен и технически инструментариум за борба с престъпността.
3. Ниската ефективност на МВР се дължи на изтичането на информация от Министерството към престъпния свят, на организационни и професионални дефицити, а не на липса на информация.

Ние ИСКАМЕ:

1. Министър-председателят незабавно да оттегли целия законопроект като ненужен и противоконституционен.
2. Да бъдат публично обявени предприетите от правителството мерки – брой и имена на разкритите и предадени на съд служители „къртици” в МВР – съучастници на престъпниците.
3. Спешни организационни мерки за превръщане на МВР в съвременна европейска правоохранителна институция, която да бъде един от основните гаранти за върховенството на закона, а не заплаха за него и за конституционните права на гражданите.
********************
За нас, от Асоциация на свободното слово "Анна Политковская", промените в ЗЕС са нарушение на чл. 34 от Конституцията на РБългария и чл. 8 от Хартата за защита правата на човека. Ключови думи в Протеста, за нас са:

Милиционерска държава и диктатура ПЛЮС ксенофобия и див национализъм РАВНО на фашизъм.
Действията на управляващата коалиция ГЕРБ+Атака са Първата проява на зараждащ фашизъм в рамките на Европейския съюз за 21-ви век.

ЗАЕДНО ще победим! За Гражданското общество в България!

ИЗКАЗВАНЕ на Петър Пенчев на митинга - http://www.youtube.com/watch?v=ay75D6yaUQA

3 коментара:

Анонимен каза...

A защо не участва Синята коалиция?

вярвай в мечтите си каза...

06.01.2010 11:50
Позиция на Националния щаб на ВМРО

Тоталния контрол на службите грубо нарушава правата на личността

Националния щаб на ВМРО счита, че е недопустимо в 21 век, когато светът „е” интернет, да се допусне от гражданското общество в България приемането на второ четене на промените в Закона за електронни съобщения, ограничаващи човешки права и свободи гарантирани от Конституцията на България.

Спазването на реда и закона в правовата държава няма нищо общо с грубата полицейщина и тоталния контрол на службите над гражданите.

Ние, членовете на ВМРО много добре знаем как тоталния контрол на службите води до пълна зависимост на личността от тях. Когато тази зависимост е политическа, както при Красимир Каракачанов, това води до послушание и пълна политическа изолация на партията.

Националния щаб на ВМРО подкрепя протеста насрочен за 14-ти януари и ще вземе участие в него.

вярвай в мечтите си каза...

http://vmro-bg.org/