23 януари 2010

Кой се страхува от Граждански Протести ?

Депутатите на управляващия режим Борисов наложиха времеви и пространствени ограничения в Закона за събранията, митингите и манифестациите, с което формализираха гражданските права и ограничиха правото на протест, защитено в Конституцията на Република България.

Пламен Димитров - член на обществения съвет на Асоциация на свободното слово "Анна Политковская"
p_dimitrov_b@abv.bg

===========================


А ето какво предизвиква в блоговото пространство поредното нарушаване на конституционното ни право за свободен изказ:


След като депутатите забраниха да протестираме пред парламента, то ни остава само да отидем да им пикаем на парламента, докато те вътре се осират. Всеки който иска може да се присъедини към инициативата и да я подкрепи, като убеди своите познати, близки и приятели да се включат.

Масовото отиване по малка нужда пред парламента е насрочено за понеделник сутринта, но ако закъснеете не е фатално, можете да го направите и по всяко друго време. (Съветваме тези, които са по на зор да си носят и тоалетна хартия, а можете да докарате и четириногите си любимци на разходка около символа на българската законодателна власт. :))

Гражданите, които са харесали инициативата, е нужно да действат по-бързо, докато народните представители не са се усетили и не са забранили и тази исконна човешка нужда със закон...

Първият флашмоб е бил извършен през 1844г. на о-в Тасмания, Австралия от 3 000 жени, разбунтували се във фабриката, в която работят. В двора на фабриката те извършват пикаещ протест.


Няма коментари: