06 септември 2008

Съединение... или смърт

Съединение... или смърт

Васил СТАНИЛОВ


Денят на най-величествената проява на българския характер - СЪЕДИНЕНИЕТО, би трябвало да бъде и ден за размисъл.

Величието на този исторически акт се състои в превъзмогването на центробежните сили, които са вградени в характера ни, чрез жестоки исторически уроци, имплантирани са ни от съседите, желаещи да отчупят краешник от българската пита, наложени са ни чрез диктата на “велики” народи. Всички тези усилия са насочени към сразяване на държавата, разположена на съдбовен кръстопът. Ако не - към нейното унищожаване, то най-малкото към нарязването й на малки анклави, лесни за подчиняване, манипулиране и дори анексиране.

За да бъде превзета дори една отделна крепост, нейните твърдини трябва да бъдат сринати, да бъдат подкопани устоите им, защитниците трябва да загубят вяра в победата или да бъдат подкупени със злато и обещания за власт...

Това е смисълът на усилията да бъде пречупен българският характер, да се насадят в него нихилизъм и безверие в собствените способности.

Политици с български паспорти, историци, в чиито вени уж тече българска кръв и днес настояват да се гордеем с това, че само 6 години след СЪЕДИНЕНИЕТО у нас на свещения връх Бузлуджа се създава партия, която ще провъзгласи наличието на множество народности, имащи право на самостоятелни държави върху исконните земи на България.

Сярната киселина на предателството, наливана в душите на българите столетия, един министър-председател с чуждо поданство ще го синтезира в едно-единствено изречение: “Любовта към Съветския съюз за всеки българин трябва да бъде като слънцето и въздуха за всяко живо същество.” И това разяждащо въздействие продължи и до днес. Няма област, в която тази перверзна любов към чужда държава да не е дала своя съсипващ резултат. В изкуството - то не бяха оди за СССР, филми за вечната дружба, пиеси, в които Светослав Киевски се представя за освободител на българите, оперети, поеми, кантати, живописни платна по един декар... В икономиката - пълно разграбване на промишлена и селскостопанска продукция и в замяна на него - закупуване на стари технологии... В политиката - раболепие и безмълвно съгласяване с всеки агресивен ход на “братушките”... И това продължава до днес, независимо, че членуваме в НАТО и в Европейския съюз! Доказателства? Сделката с Нефтохим. Този най-важен енергиен източник за страната ни... Договорът за петролопровода Бургас-Александруполис... Възлагането на руски фирми да строят АЕЦ “Белене”... Разпродажбата на хиляди декари земя по Черноморието на руски фирми... Нима ще дочакаме танковете, които ще дойдат да защитават стотиците хиляди руски поданици, живеещи на наша територия?!

По времето на турското робство нашите прадядовци са развявали знаме с надпис: “Свобода или смърт”. Още тогава великанът Левски е прозрял, че по хайдутски, с четнически набези из Балкана обслужваме интересите на руския император и го е написал на Филип Тотю. А войводата, признавайки правотата на Апостола, му отговаря, че не е достоен да целуне дори цървула му.

Има милиони българи, пръснати по четирите краища на света, които не искат да се знаят един друг. Дори в днешните граници на България ние сме чужди един на друг и не си подаваме ръка за общи действия. Силите на разединението владеят държавата ни и ни водят към гибел. Ако не им се противопоставим дружно днес, в този час значи, че приемаме доброволно своята духовна и политическа смърт. Значи, че сме съгласни през 2020 година България да я няма на картата на Европа.

За да извоюваме свободата, независимостта и демокрацията в техния истински вид, трябва всички, които искрено желаем тези върховни човешки блага, да се обединим и започнем общи действия под знаме, на което да пише “СЪЕДИНЕНИЕ ИЛИ СМЪРТ”.

Съединение на всички светли, честни, достойни и сърцати български патриоти.
Все още има ли такива?

От отговора на този въпрос зависи бъдещето на България.

http://www.pro-anti.net/show.php?issue=869&article=1

От Национално движение "Екогласност" ще заведат дело срещу Агенцията за ядрено регулиране заради слугинажното й мълчание, когато се нарушава и от Сергей Станишев Закона за безопасно използване на ядрената енергия и Наредбата за лицензиите - за да изпълнят разпореждането на Путинова Русия, корпорация на КГБ.

Няма коментари: