02 януари 2008

Нека излезем ЗАЕДНО на улицата на 17-ти и 18-ти януари

Путин в България! Защо сме против?
( ОБРЪЩЕНИЕ към всички българи )


Уважаеми Дами и Господа,

Само преди няколко дни в официалните медии беше потвърдено плануванoто посещение на руския държавен глава. От кратката информация не стана ясно коя българска институциа или организация е поканила президента Путин и каква е целта и програмата на неговото посещение. За тези от нас обаче, за които не е безразлично какво се случва с тази страна, едно нещо е ясно. Путин идва да сложи печата на окончателната икономическа зависимост на България от Русия. Случайно ли е това и как се стигна до тук? Очевидно в България има не малка група „патриоти” които все още милеят за „добрите времена”, когато БКП-номенклатурата заедно с братската КПСС и подкрепата на КГБ и ДС, се гавреха с достойнствота на цялa нация, експлотираха безвъзмездно националните ресурси и държаха цял един народ в жестоката хватка на тоталитарното робство. На същата тази номенклатура и техните наследници, явно не им липсва пълновластието и чувството на безнаказаност и надзаконност.
В лицето на Владимир Путин те явно намериха своя патрон и вдъхновител за обратния поход към тотален контрол над обществото.
Кое ни кара да мислим по този начин?
За последните няколко години Владимир Путин се показа като поредната звезда на небосклона на световните диктатори.
В голямото си желание да възстанови руската имперска мощ, Путин не можа да намери правилната формула за изграждане на силна държава с високо ниво на граждански права и свободи. Закърмен с философията на Ленин и Сталин и обучен в школите на КГБ, Путин не знае и не може да си представи как трябва да изглежда една демократична държава. Възпитан с манталитета ”Държавата над всички”и „Само Аз и моите приятели сме истински патриоти”, той вижда всяка критика към него самия и неговата политика - като заплаха за руската национална сигурност.
Идеи като: „Аз съм по-добър от другите, затова трябва да контролирам другите” ;
„Държавата е по-добра от населението, затова държавата трябва да контролира населението”;
„Нашите възгледи са по-добри от възгледите на другите, затова трябва да наложим нашите възгледи със сила”.
„Само Ние се грижим най-добре за националните ресурси и интереси и всички останали са безхаберници или врагове”;
„Правата и свободите на индивида могат да бъдат нарушени в името на добро на държавата’’, се оказаха фундамент за изграждане на новата руска политика
Въпреки опитите му да се представи като съвременен обществен лидер, Путин не успя да положи развитието на Русия на основата на правото и закона, като той се върна на сигурните и познати релси на диктаторския контрол, използвайки същите структури и методи, с които КГБ държеше СССР в продължение на 70 г.
Във външнополитически аспект, Путин по най-безцеремонен начин - използвайки подкупи, шантажи, финасови подаяния и взаимоотношения, останали от времето на студената война, се опитва да наложи тотална икономическа зависимост на Европа и по този начин да реализира руските геополитически интереси.
Показателни фактори за това е подкрепата, която Путин оказва на тоталитарните режими на бившите съветски републики като Казахстан, Узбекистан, Туркмения, Беларус и т.н. Фактът, че населението на тези държави тъне в бедност и се държи под тотална експлотация и робство, очевидно не притесняват Московския Диктатор и неговите „колеги”от номенклатурата в „бившите” републики да поддържат милиардни банкови сметки в офшорните зони.
От всичко казано е очевиден факта, че в България бившите силови структури на тоталитарния апарат, заедно със структурите на тоталитарнта БКП, никога реално не се отрекоха от тоталитарната идеология и философия и не приветстваха демократичните промени, а само «през зъби» приеха факта, че промяната трябва да се допусне, защото така диктуват от Москва и го налагат промените в световната геополитическа ситуация.

Колкото и да изглежда невероятно, факт е, че България е изправена пред заплахата от възстановяване на тоталитарната система на управление, под формата на фасадна демокрация. Въпреки формалното членство в НАТО и ЕС (от което се облагодетелства основно настоящата политическа олигархия ), България е доведена до положение, при което неголяма олигархична група държи властовия и финансов контрол над държавата и населението. След дългогодишна упорита работа на бившата ДС, българското общество е докарано до място на тотална обществена апатия, скрито етническо напрежение, пасивно гражданско обшество.
Осезателно се усеща отсъствието на силни и независими граждански сдружения, обществени организации, синдикати и медии. Българската политическа сцена е лишено от силни демократични опозиционни партии с про-западна ориентация, които да балансират управляващата „ТРОЙНА”(ДС) коалиция, която така и не успя да прекъсне корена и връзката си с БКП, КПСС и Русия.
За нас, като демократично мислещи хора, милеещи за свободна и независима България, предстоящото посещение на един доказан диктатор като Владимир Путин и готовността на настоящите управляващи да обрекат на икономическа зависмост бъдещето на България и нашите деца, е напълно неприемливо.

Обръщаме се с призив към всички демократични организации, политически партии, граждански сдружения, инициативи и отелни граждани - да изкажем своето несъгласие с възстановяването на тоталитарното еднолично управление в Русия и неговия аналог в България, срещу превръщането на България в икономически васал на Русия и поставянето на бъдещето на цялата ни нация в зависимост от интересите на чужда държава.
Нека заедно да кажем НЕ на посоката, в която агент Гоце и компания, тласкат нашата страна. Нека заедно да кажем НЕ на диктатурата, манипулациите, злупотребата и робството, което ни се натрапва.

Подкрепете петицията "Да се откаже идването в България на олигарха Путин!" http://www.bgpetition.com/ne-putin-goce/index.html

5 коментара:

Анонимен каза...

Не забравяйте, че драмата на България е в прекалената вътрешна обсесия (на може би твърде голяма част от населението) с "освободителя", който всъщност ни налапва. Това го няма нито в Сърбия, нито в Албания, напр. Илюзиите спрямо "освободителя" раздвояват обществото ни и погребват демокрацията у нас още в зародиш – от Стамболов та досега. Въпросът е доколко тези илюзии са изживени и кога най-сетне масата от този народ ще се сети да вземе съдбата си в свои собствени ръце. За целта е нужно да се намери АЛТЕРНАТИВА на "освободителя" и въобще фалшивите “освободителски решения” отвън. Тази антернатива е реална пряка власт на населението – на всички граждани – в управлението на страната – ФОРМИТЕ на тази реална власт, които са не “мажоритарна система”, “президентска република” и разни орязани и фрагментарни “подобрения”, а пълният комплект права и инструменти, които при НАШИТЕ условия ще ни дадат реален контрол на местното население върху властта. Тези форми и права могат да станат знамето, което ще обедини и вдигне най-голяма част от обществото в борба за освобождение на България. Просто трябва да се говори главно за ПОЛИТИЧЕСКИ ПРАВА, а не за партии, лидери и външни сили. Не че няма да се отчитат всички фактори, но главното извеждащо звено са политическите права. Голото отрицание дори на една реална заплаха е безмислено, безполезно и дори вредно – защото е неизвестно в чии ръце тласка съдбата ни и с това само ще раздели хората, като вдигне едни, а отблъсне други – основателно съмняващи се в намеренияата на инициаторите.
Гражданско участие
http://edname4ta.dir.bg

Радан Кънев каза...

Подкрепям горещо идеята ви,можете винаги да се свържете с мен по мейла на rmkanev@gmail.com :)

Анонимен каза...

Глупаци! Не знаете ли историята?!

ГРУПА ГЕО grupa geo каза...

Към анонимен 1:
Още Левски го е казал: "Който ни освободи, той ще ни пороби" и всяко допълнително усложняване отдалечава масите от същината на въпроса.

Към анонимен 2 :
Историята я пишат победителите - България за съжаление не е спечелила нито една война в последните векове, макар че е спечелила всичките си важни битки.

proctor каза...

Точно по причина, че познаваме историята, не искаме тази утрепка в България! Имперските амбиции на Русия няма да стихнат, а за съжаление ние сме си в началото на списъка во веки!