09 септември 2007

Шести граждански протест пред Президенството






Шести граждански протест пред Президенството с искане
за оставката на Георги Първанов
и на всички принадлежали към ДС



На 10.09.2007 г. (понеделник), от 17:30 до 19:00 ч., на площад “Независимост” – пред Президенството(стъпалата на бившия Партиен дом), ще се проведе
Шести граждански протест-събрание на открито,
организирано от Асоциация на свободното слово “Анна Политковская”

Нашият граждански протест продължава с исканията и Подписката от първите пет протеста на същото място – на 6-ти, 13-ти, 20-ти, 27-ми август и 3-ти септември 2007 г., като ЗАЯВЯВАМЕ:

Ние продължаваме ежеседмичното си мълчаливо бдение - до оставката на Георги Първанов, с искането да не носим повече срама като единствената държава от Нова Европа - с президент-агент на престъпната структура Държавна сигурност.
За установяване доверие на гражданското общество към политическата система и към държавните институции в България, ние искаме да се приложи „германският модел” – всички принадлежали към ДС да се отстранят от държавните служби, започвайки с „Агент Гоце”.

Ние отговаряме на въпроса на министър-председателя Станишев „Кой нормален човек се интересува от досиетата?”, че сме нормални граждани, които искаме Държавна сигурност да отиде изцяло в историята, а не да управлява и днес цялата държава и партии у нас.

За повече информация:
Петър Пенчев - GSM 0887525032 и Огнян Чипев – GSM 0887574530, и двамата членове на Обществения съвет на Асоциация на свободното слово „Анна Политковская”

Няма коментари: