21 октомври 2017

Българската Академия на Науките коленичи пред ... Буда!?




Свидетели сме на поредното безумие, в което отново е замесен премиерът и то пак с телефонно обаждане.
Изразявам искрената си солидарност с Petar Kardjilov и ще пиша по този казус до учените от БАН. Учените, които би трбявало да бъдат представители на интелигенцията, които би трябвало да са най-мислещите и най- свободни хора в една държава. За съжаление у нас нещата пак са наопаки. На кратко - Петър пуска прессъобщение, в което изтъква, че заслугите за признаването на българското малцинство в Албания не са само на правителството, но и на доц. Веселка Тончева, която от 10 години се занимава с идентичността на българите в Албания, с аудио и видео материали, изследвания, интервюта и др. Можете да видите прес материла прикачен към поста ми. 


В резултат на това прессъобщение Бойко Борисов се обажда на акад. Ревалски (председател на БАН) да му иска обяснения?!?!?! 

В резултат на това (телефонно разпореждане-бел. на редактора), Ревалски нарежда да се потуши конфликта и на Петър му е "предложено" да напусне. Той отказва и сега ще бъде дисциплинарно уволнен!!! Ръководството на БАН пък още повече се компрометира като пуска декларация, в която се разграничава от написаното от Петър и удобно се слагат на ББ.
Какво разбирам аз от тази случка:
1. Браво на Petar Kardjilov, че си остоява позицията! И че казва истината!
2. Министър председателят смята, че работата на обикновените хора не е достойна за уважение? И че трябва да се изтъкват само резултатите, без значение как се е стигнало до тях? Пример: футболен отбор. Някой вкарва, гол ама нали друг му е подал??? После всички се прегръщат :-) При господин Борисов нещата са АЗ.
3. БАН - много сериозна излагация на Ръководството на БАН с тази позиция. Изключително "навеждане" и слагачество от институция, която трябва да бъде за пример в много отношения.

Очаквам с нетърпение да видя развитието на историята.
Можете да изразите съпричастност тук: https://www.facebook.com/koieBAN/

Няма коментари: