26 април 2014

Алекс Алексиев: ГЕРБ е също така прокремълска партия/допълнено 04.05.2014/

Алекс Алексиев:

ГЕРБ за съжаление се оказа също така прокремълска партия, като направите сметка, че те продължават да поддържат „Южен поток”, който е един пагубен за България проект.

Но аз не мога да се съглася с всякаква позиция, която гласи, че Путин и неговата открита агресия въобще има някакво извинение.

За пръв път от Втората световна война насам една държава с въоръжена сила заграби територия на друга суверенна държава. Ако това нещо продължи, в света отново се възстановява закона на джунглата - правото на силния, Европа трябва да разбере това и аз ще работя за тази работа.

Русия е много по - зависима от Европа, отколкото Европа от Русия, това е нещо, което не се разбира в момента. Ако Русия прекъсне газовите си доставки за Европа, тя губи 100 милиона долара на ден. Русия е в много уязвимо икономическо положение и не е в състояние да се репчи с някакви мораториуми на доставки. Хора, които го говорят това, са хора, които не познават истинското състояние на руската икономика.

http://radiok2.bg/index.php?k2=1.2876

****************
Алекс Алексиев - Отворено писмо на ГЕРБ до мен и отговор, 04.05.2014 г.

"... продължаващата подкрепа на ГЕРБ за анти-европеѝския проект Южен Поток и неговата опозиция на европеѝски санкции срещу Русия, между другото, позиции които са идентични с тези на управляващите, на мен ми е трудно да повярвам че ГЕРБ по настоящем защитава националните интереси на България."
https://www.facebook.com/aleksievaleksr/posts/1492155981000109?fref=nf

1 коментар:

Ivan Marchevsky каза...

В Баку начали стройку газопровода в Европу
http://by24.org/2014/09/20/azerbaydzhan_beginned_a_building_of_gas_pipe_to_europe/