05 август 2012

Петър Пенчев пред LIVENEWS: Мястото на Бойко Борисов е в кварталната кръчма

  www.novini.dir.bg

ЕКСКЛУЗИВНО: Борисов отговаря за корупция пред Европарламента (ВИДЕО)

Четвъртък | 2 Август 2012 | 17:41 
Снимка: Йорданин Цветанов/Livenews.bg
Петър Пенчев "В епицентъра" със Светла Петрова
Петър Пенчев "В епицентъра" със Светла Петрова

Случаят "Борисов" ще бъде обсъден на есенните заседания на новосъздадената в Европарламента комисия "Антимафия", заяви в екслузивно интервю НА ЖИВО в предаването "В епицентъра" със Светла Петрова членът на Асоциацията на свободното слово "Анна Политковская" Петър Пенчев

"Бойко Борисов ще отговаря за корупция пред Еврокомисията. Случаят "Борисов" ще бъде обсъден на есенните заседания на новосъздадената в Европарламента комисия "Антимафия". Това заяви в ексклузивно интервю НА ЖИВО в предаването "В епицентъра" със Светла Петрова в ефира на LIVENEWS членът на Асоциацията на свободното слово "Анна Политковская" Петър Пенчев.

Той и колегите му журналисти Асен Йорданов и Атанас Чобанов са инициаторите на внесения в комисията сигнал за криминалните прояви на българския премиер. Пенчев бе категоричен, че разследване ще има.

„Проблемът в България е в това, че образованието е много слабо. Не може 80% от ръководителите на фирми у нас да са хора даже и без средно образование. Не може да се прави печеливш бизнес от човек от улицата”, коментира Петър Пенчев.


Бойко Борисов
Бойко Борисов Livesport.bg
Според Пенчев харизмата на Бойко Борисов е всепризната в нашата страна, но харизматични хора се срещали и във всяка една квартална кръчма, „където хората аплодират най-почерпения сред тях”.

„В последният доклад на ЕК се казва, че другите държави има престъпност, а в България престъпността управлява по руския модел. Не искаме Путинска България”, допълни той.

„Всички политически партии си измиват ръцете с АЕЦ „ Белене”, отбеляза Пенчев и посочи, че по темата отново се спряга името на Богомил Манчев, които е бил енергиен спонсор във всички правителства.


Петър Пенчев "В епицентъра" със Светла Петрова
Петър Пенчев "В епицентъра" със Светла Петрова Йорданин Цветанов/Livenews.bg
"В обществото идеята за АЕЦ „ Белене” е издигната като символ на национална сила, но Борисов няколко пъти се опита да насочи вниманието към факта, че дори и да бъде реализиран този проект, населението няма да усети промяна. Причина за това твърдение е фактът, че произведената електроенергия ще бъде предназначена за износ", заяви Петър Пенчев.

По думите на Пенчев НЕК е лицензирана за износ на ток, но тя не изнася, а го продава на Богомил Манчев, Георги Кадиев и Иво Прокопиев, които се облагодетелствали от властовия ресурс, с който разполагали.

Според него шоковото поскъпване на електроенергията с 13% е защото в противен случай НЕК ще фалира.


"В епицентъра" със Светла Петрова - 02.08.2012
От свой информатор в Европейската комисия Пенчев научил, че когато Бойко Борисов е бил в Брюксел се е разкрило, че той бил част от криминалния контингент и това била причината той да напусне втория ден от събирането на представителите на 27-те държави членки на ЕС. „Толкова е бил ядосан, че е помел един от лидерите на европейския парламент, изпречил се на пътя му”, сподели Пенчев.

Членът на Асоциацията на свободното слово "Анна Политковская" и колегите му са направили извадки от американското посолство, в които се разглеждат 980 доклади за България и тези с информация, уличаваща Борисов.


Петър Пенчев "В епицентъра" със Светла Петрова
Петър Пенчев "В епицентъра" със Светла Петрова Йорданин Цветанов/Livenews.bg
„В един от докладите в списание на Американския конгрес се твърди, че са извършени 150 политически убийства докато Борисов е главен секретар и в 30 от тях е замесен и самият премиер”, подчерта Пенчев.

Петър Пенчев обвини Борисов и за извършван от него наркотрафик с Турция.

„Знаем, че Бойко Борисов е такъв, но той е избран и ние го бутаме и ще изпълнява на 100% исканото от него”. По този начин Пенчев коментира близките отношения на Борисов с Путин и САЩ.

„Бойко Борисов се страхува от всеки, който протестира, а Дянков е доста последователен”, коментира гостът в студиото на Светла Петрова.

Ако процедурата по разследването на предоставената информация по случая „Борисов” стартира, ще се изисква разпит на премиера и свидетели, както и пълна проверка на документацията, която го уличава.
********************
За интервюто с П. Пенчев - кликнете върху предпоследната картинка в сайта http://www.livenews.bg/Petar-Penchev-pred-LIVENEWS--Myastoto-na-Boyko-Borisov-e-v-kvartalnata-krachma-35108 и 'превъртете' след 62-та минута

Няма коментари: