23 януари 2011

Асоциация на свободното слово "Анна Политковская" кани бившия служител на ДАНС Росен Миленов да влезе във връзка с асоциацията



ДЕКЛАРАЦИЯ на Асоциация на свободното слово "Анна Политковская", носител на наградата "Златен гълъб за защита на човешките права"

Ние, членовете на АССАП, защитаваме свободата на словото и човешкото право да се търси и казва истината. Шокирани сме от мащабите на беззаконието в прилагането на СРС-та от институциите на демократична България. Все по-ясно става, че тези средства се използват за уреждане на лични и бизнес сметки, за шантаж и изнудване, а не за борба с престъпността.

Станахме свидетели на позорно поведение на български министри и високопоставени чиновници на конституционната демократична република България, член на ЕС, които подкрепиха публично тоталното подслушване като метод за управление на премиера Бойко Борисов. На тях можем да кажем единствено, че който заменя злокобната ДС за сегашното МВР заслужава и едното и другото.

Асоциация на свободното слово "Анна Политковская" кани бившия служител на ДАНС Росен Миленов да влезе във връзка с асоциацията - e-mail: p_p_trojanski@yahoo.com , GSM: 0887525032. Имайки предвид огромната обществена значимост на разкритията, които г-н Миленов смята да направи, с основание считаме, че той може да бъде подложен на натиск и сигурността му да бъде застрашена.

В такъв случай най-добрата защита е публичността, както доказа случаят с българския ядрен физик Георги Котев, който преди три години направи подобно изявление в Интернет, разкривайки чудовищни злоупотреби с ядрено гориво в АЕЦ Козлодуй.

Освен морална подкрепа за Котев, Асоциация на свободното слово "Анна Политковская" предприе обществени и юридически действия, които доведоха до признанието на министър Трайчо Трайков, че в България има "енергийна мафия" и до получаването от нас на достъп до грижливо прикривана информация.

Време е българското правораздаване в лицето на българската прокуратура да спре да мълчи и да влезе в ролята си на независим и активен гарант на законността. Призоваваме Росен Миленов да бъде изслушан както от Подкомисията за контрол на СРС в Парламента, така и от главния прокурор Борис Велчев.

Няма коментари: