20 ноември 2009

Бойко - на подсъдимата скамейка в Люксембург


Първо дело на ЕК срещу България - заради Бойко като кмет 20.11.2009
http://www.vsekiden.com/?p=61277#comment-448045

Заключението на евроекспертите е, че очевидно няма възможност въпросът с управлението на отпадъците в София да намери решение в кратък срок
* Европейската комисия започва дело в Съда на европейските общности в Люксембург, защото България не е създала подходяща мрежа от инсталации за управление на битовите отпадъци в София, съобщи БТА.
Това е първо дело, което ЕК завежда срещу страната ни.
В случая става дума за нарушаване на европейските закони, определящи основните изисквания при управление на отпадъците, които страните в Европейския съюз трябва да спазват, за да се гарантира повишено равнище на защитата на околната среда и човешкото здраве, заяви говорителката на Европейската комисия Барбара Хилферих.
--------------------------------------------------

Коментар на Група ГЕО:
Как се стигна до това Първо дело от нашето задгранично правителство-Европейската комисия в Брюксел, единствено загрижило се за здравето на всички българи:
Започнахме с протести на улицата през есента на 2005 г. срещу балите и на 18.08.2006 г. със Жалба от НД "Екогласност" и Екосдружение "Връбница-Надежда" в Софийски градски съд и дело срещу кмета Бойко Борисов за прекратяване на балирането.
На 15.09.2006 г. 13 граждански организации от Група ГЕО уведомихме Жозе Мануел Барозу за балите на 50 метра от жилищните блокове в ЖК "Дружба" и кв. Кремиковци, без ОВОС.
В Суходол издигнахме лозунга "Днес жандармерията в Суходол - утре из цяла България!". Бойко не зачете пет решения на Съда, че депонирането в Суходол е незаконно. 112 пъти над нормата радиоактивен Стронций бе измерен в Суходол от лицензирана лаборатория.
Българският съд прекрати нашите дела срещу балирането в Столична община, с мотив, че ние нямаме правно основание.
Европейската комисия ни чу и започна Процедура за нарушение 2007/2321. Последното й предупреждение бе от 27.11.2008 г. За съжаление кметът Бойко Борисов не само, че не направи НИЩО, но заблуждаваше, че заводът се строи.
Започнахме на 02.01.2009 г. дело номер 1 в Административен съд-София град, срещу Решението по ОВОС, което още виси в съда без резултат. И заводът не може да се строи, защото проектът не е комлектован. Нито пък да се изпраща апликационна форма, за която от кабинета Борисов лъжат обществото.
На 03.04.2009 г. Бойко Борисов и вицепремиерът Плугчиева счупиха шампанско и откриха с ЛЪЖОВНА "първа копка" строителството на Завода - да произвежда от боклука боклук(брикети), който да се изгаря при 850 вместо над 1200 градуса в циментовите заводи из цяла България и да се трови населението с канцерогенните диоксини и фурани.
На 14.05.2009 г. арх. Влади Калинов - Дирекция "Контрол по строителството", писмено ни увери, че "реалното изпълнение на строителството на завода и интегрираната система не е започнало". Въпреки това Бойко наляво и надясно пред медиите ЛЪЖЕШЕ и днес още ЛЪЖЕ, че заводът се строи - което е от неговите "сапунки", но хората му вярваха ... и го избраха за Премиер.

Така се стигна днес кметът-премиер да бъде изправен на подсъдимата скамейка в Люксембург - в Европейския съд.
Сега очакваме Еврокомисията да се вслуша в отправеното към нея наше настояване, в Иска до съда ЕК да предложи санкциите да не бъдат плащани от джоба на българските данъкоплатци, а от виновниците - начело с Бойко Борисов.

Приятели, нашата четиригодишна борба срещу балите и технологията бе права и ние ПОБЕДИХМЕ. За да гарантираме защита на човешкото здраве.
Да отворим шампанското! НАЗДРАВЕ!!!

Не искаме да станем като в Китай: http://wallstreet.blog.bg/biznes/2009/11/20/cenata-na-progresa.439562
.

Няма коментари: